Patru bărbaţi au fost arestaţi în Irlanda de Nord în ancheta asupra uciderii jurnalistei Lyra McKee, victima unor gloanţe rătăcite trase de gruparea disidentă Noua IRA în timpul confruntărilor cu poliţia în aprilie 2019, a anunţat marţi poliţia nord-irlandeză (PSNI), informează AFP.

„Poliţia care anchetează asupra uciderii jurnalistei Lyra McKee a arestat patru bărbaţi cu vârste de 20, 27, 29 şi 52 de ani, în Derry/Londonderry dimineaţa aceasta”, a anunţat PSNI într-un comunicat.

Poliţia şi-a reînnoit apelurile către martori. „Am crezut întotdeauna că unele persoane ştiu ce s-a întâmplat şi cine este implicat. Înţeleg că oamenilor le poate fi frică să vorbească”, a declarat un responsabil al poliţiei, Jason Murphy, promiţându-le din nou să le apere anonimatul.

„Uciderea Lyrei McKee a provocat un val de dezgust şi sunt hotărât să lucrez cu comunitatea şi poliţia locale pentru a transforma acest dezgust în dovezi concrete, pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe ucigaşii Lyrei”, a adăugat acest responsabil al poliţiei.

mai mult la www.agerpres.ro

Lasă un răspuns