AcasăBelfastIrlanda de Nord: Johnson vorbește despre opinii diferite și ”un punct comun”...

Irlanda de Nord: Johnson vorbește despre opinii diferite și ”un punct comun” după întâlnirea cu Biden

-

Premierul britanic Boris Johnson a vorbit joi despre pozițiile diferite avute cu Joe Biden în perspectiva tensiunilor post-Brexit din Irlanda de Nord, asigurându-se că menținerea păcii în provincia britanică este „un punct comun” și a spus că este „optimist”, potrivit AFP.

„Vrem să ne asigurăm că păstrăm echilibrul procesului de pace. Există un punct de vedere comun și sunt optimist că vom ajunge acolo”, a declarat Boris Johnson televiziunilor britanice după întâlnirea cu președintele SUA în Golful Carbis din vestul Angliei, în ajunul începerii G7 sub președinția britanică.

Tensiunile politice şi chiar, la începutul lui aprilie, revoltele violente, care agită Irlanda de Nord după Brexit întunecă totuşi tabloul. Joe Biden, mândru de originile sale irlandeze, nu apreciază tentativele Londrei de a reveni asupra „protocolului nord-irlandez” adoptat în cadrul Brexit, care evită refacerea unei frontiere cu Irlanda, dar perturbă aprovizionarea între Marea Britanie şi provincie.

mai mult la    /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...

Descoperă mai multe la Irlanda de Nord ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura