AcasăBelfastIrlanda de Nord este cuprinsă de violențe după Acordul Brexit

Irlanda de Nord este cuprinsă de violențe după Acordul Brexit

-

Irlanda de Nord se confruntă cu violențe. Liderii din provincia britanică Irlanda de Nord se tem de amplificarea protestelor violente faţă de Protocolul Acordului Brexit şi au condamnat un incident în care un autobuz a fost deturnat şi incendiat de indivizi nemulţumiţi de controalele vamale.

Mai mulţi indivizi cu feţele acoperite au deturnat luni un autobuz de transport public şi au incendiat vehiculul, în zona Newtownards din Irlanda de Nord, informează postul Sky News, conform stiridiaspora.ro.

Ministrul nord-irlandez al Infrastructurii, Nichola Mallon, a declarat că „doi indivizi cu cagule pe feţe au spus ceva despre Protocolul nord-irlandez” şi l-au ameninţat pe şofer cu un pistol.

„L-au forţat pe şofer să coboare din autobuz şi au dat foc vehiculului”, a afirmat Nichola Mallon. În autobuz nu erau pasageri în momentul incidentului. Şoferul nu a fost rănit, dar este traumatizat de incident.

Irlanda de Nord este cuprinsă de violențe după Acordul Brexit

Lasă un răspuns

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...

Descoperă mai multe la Irlanda de Nord ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura