Imagini ireale din Rusia: mii de oameni au format cozi uriașe pentru a susține candidatura la prezidențiale a unui politician anti-război. Va permite Kremlinul candidatura acestuia? Este Boris Nadejdin, fost consilier al opozantului asasinat Boris Nemțov, un candidat-marionetă? Ce răspund observatorii și experții în spațiul rusesc

0
107

Imagini din Rusia pe care nimeni nu le mai credea posibile: cozi uriașe în punctele de strângere a semnăturilor pentru candidatura la alegerile prezidențiale, din luna martie, a unui politician vocal anti războiul din Ucraina, Boris Nadejdin (foto jos).

Va permite Kremlinul candidatura acestuia, se întreabă toată lumea? Și dacă da, este Nadejdin un candidat-marionetă? Greu de răspuns la prima întrebare, având în vedere cerințele complicate de acceptare a candidaturii de către un organism controlat, după toate aparențele de Kremlin.

Nadejdin are, în primul rând, nevoie de un total de 100.000 de semnături pentru a-I fi înregistrată candidatura de către Comisia Electorală Centrală a Rusiei (CEC), însă cel mult 2.500 de semnături pot proveni dintr-o singură regiune.

podul.ro/articol/22698/imagini-ireale-din-rusia-mii-de-oameni-au-format-cozi-uriase-pentru-a-sustine-candidatura-la-prezidentiale-a-unui-politician-anti-razboi-va-permite-kremlinul-candidatura-acestuia-se-intreaba-toata-lumea-este-boris-nadejdin-fost-consilier-al-opozantului-asasinat-boris-nemtov-un-candidat-marioneta-ce-raspund-observatorii-si-expertii-in-spatiul-rusesc

 

Lasă un răspuns